Et statsligt fokus på overvågning danner grundlaget for et stigende ønske om implementering

Mange danske kommuner har haft et ønske om en højere grad af videoovervågning, når det kommer til offentlige, urolige steder, som er præget af et højt niveau af kriminalitet, og det betyder, at videoovervågning er blevet et velbenyttet ord i medierne.

I takt med dette efterspørger flere og flere private virksomheder i bl.a. detailbranchen nu videoovervågningssystemer til også at sikre tryghed og sikkerhed her – og det kan mærkes hos de store udbydere af videoovervågning.

Derfor er videoovervågning populært

Videoovervågning dækker over sikringssystemer baseret på opsatte kameraer, der holder overblik over udvalgte områder, bygninger eller genstande og derfor sikrer, at ubudne gæster ikke har adgang til værdifulde ting, eller at kriminalitet i form af f.eks. hærværk, handel med euforiserende stoffer eller overfald ikke finder sted. Og netop sikring mod dette er noget, som ikke bare kommunale og statslige institutioner ønsker at forbedre. Også mange virksomheder har i stigende grad et fokus på sikring, og dette skaber et endnu større marked for overvågningsprodukterne end hidtil.

Overvågning, sikkerhed, Bagger Låse Bizz Up

Overvågning fører til et lavere antal røverier

Danmark indtager pladsen som det EU-land med flest antal indbrud pr. indbygger, og derfor er det især indbrud og røverier, som er i fokus, når det kommer til sikkerhedsskabelse.

Langt flere private virksomheder investerer i alarmer og andre sikringsgenstande, men da dette ikke altid er nok i f.eks. detailbranchen, som er præget meget af tyveri, søges meget ofte mod nyere metoder og mere effektive metoder som videoovervågning. Netop det, som gør videoovervågning relevant, er nemlig, at det ikke bare i høj grad sikre mod tyveri – det opfanger samtidig billeder af gerningsmænd, hvilke kan bruges som bevismateriale, og derfor er et sådant system med til at et lavere antal røverier har fundet sted de seneste år.

Sikringsfirmaer kan mærke den stigende efterspørgsel

Den stigende efterspørgsel efter videoovervågning kan mærkes af de professionelle aktører i den danske sikringsbranche.

”Der har været et øget fokus på videoovervågning i medierne, og det betyder for os, at vi har kunnet mærke en stigende efterspørgsel fra virksomheder efter overvågningssystemer. Der har altså været stor indvirkning på vores salg af videoovervågning”, siger Thomas Bagger, som medejer af Danmarks største sikringsfirma og landsdækkende forhandler af videoovervågning, Bagger Låse & Alarm A/S.


LÆS OGSÅ: FÅ SELVSTÆNDIGE ER SIKRET MOD CYBERCRIME


Thomas udtaler endvidere: ”Og det er ikke bare her, at de flere solgte videoovervågningssystemer viser sin effekt. Vores bevægelse mod en mere digitaliseret verden påvirker udviklingen i branchen og har ført til, at det i dag er muligt at fremskaffe tilpassede overvågningssystemer, hvorfor en stigende efterspørgsel ikke bare kan mærkes ved, at sikringsfirmaernes salg er stigende – det kan samtidig mærkes ved, at antallet af f.eks. indbrud er faldende.”