Borgerforening fornyer ældgammel tradition: Nu er skydning med luftgevær også en del af arrangementet

 

Den 9. juni inviterer Rask Mølle Borgerforening til fugleskydning i Hornum – en begivenhed, der har fundet sted i næsten 100 år.

 

Kun afbrudt af to enkelte år i forbindelse med 2. Verdenskrig har Rask Mølles herrer mødtes til en tilbagevendende årlig begivenhed. Siden 1924 har de nemlig arrangeret fugleskydning i det østjyske, og selvom arrangementet er spækket med traditioner og faste ritualer, er der alligevel en snert af fornyelse at finde.

 

Traditionen tro starter dagens arrangement kl. 12 hos fuglekongen fra 2017, Jack Jensen. Fra hans adresse går deltagerne ved arrangementet optog igennem byen med Odder Garden i spidsen, og når optoget når Honum Skov, finder fugleskydningen sted.

 

Udover den traditionelle fugleskydning er der også mange andre aktiviteter i løbet af dagen, der blandt andet byder på damernes festskydning, serieskydning og skydning med luftgevær.

 

Den hyggelige dag er blot en af mange gode undskyldninger for at skyde til måls med luftgevær, så hvis du også vil prøve kræfter med den måske nye tradition ved det tilbagevendende arrangement, kan du nemt selv anskaffe dig et luftgevær og lave din egen lille skydekonkurrence – eksempelvis på en mark eller i sommerhuset.

 

Man skal dog være fyldt 18 år for at købe et luftgevær, men det kræver hverken jagttegn eller våbentilladelse at eje et. Det anbefales altid, at man bruger sikkerhedsbriller, når man skyder til måls, da hagl og kugler kan richotere og gøre stor skade på øjnene i uheldige tilfælde.