Danske Spin Robotics fejrer toårs fødselsdag med tre trumfer: En værdiansættelse på DKK 30 millioner, ros fra Danfoss til virksomhedens første produkt og nyt domicil i Odense.

”Med vores ny værdiansættelse på 30 millioner har vi vist, at vi på rekordtid har gearet hver krone, vi har modtaget i funding og lån, fire gange. Vi har simpelthen skaleret konstant fra dag et,” fortæller Teit Silberling, der 1. januar blev CEO i Spin Robotics på fuld tid og dermed har styrepinden på en vækstrejse, hvor udfordringen ikke har været at skaffe likvider, men at få råvarer nok.

Værdiansættelsen er sat af investeringseksperten Keystone og reaktionerne fra investorerne har været positiv. Spin Robotics har derfor åbnet for investering i 10 procent af virksomheden, som i dag ejes af Teit Silberling og CTO Thomas Sølund.

Distributørerne er på plads i Tyskland, Holland, Tjekkiet, og Danmark, så Spin Robotics er rustet til at sælge i 13 europæiske lande til en start. Processer og systemer til økonomistyring, lagerstyring, CRM, kundesupport og forsendelse er også på plads, så kometvæksten kan fortsætte gnidningsløst.

Danfoss: Højere kvalitet og færre skader

En af de virksomheder, som allerede har haft gode oplevelser med Spin Robotics fuldautomatiske skruetrækker er Danfoss.

”De resultater, vi har set indtil videre fra Spin Robotics SD35 er meget lovende. Vi forventer, at den fuldautomatiske skruetrækker vil øge både vores kvalitet og produktivitet. Samtidig skåner vi vores medarbejdere og kan tilbyde dem mere interessante opgaver end skruning,” siger platform architect Kristian A.F. Revall Thorsen, Danfoss.

Enkel indstilling og høj dokumentation

Den avancerede fuldautomatiserede EOAT(End Of Arm Tooling)-skruetrækker sikrer ikke kun højere kvalitet, produktivitet, sikkerhed og maksimal sporbarhed i produktionen. Den giver også bedre arbejdsmiljø. I dag står montører typisk med manuelle skruetrækkere i hænderne og risikerer dermed alvorlige arbejdsskader ved de små ryk, det giver håndled, albuer og skuldre.

”Jeg har set på danske virksomheder, hvor opslidende skruearbejde er, selvom det er med halvautomatiske skruetrækkere. Medarbejderne over 40 år har typisk en form for støttebind på albue eller håndled som tegn på, at de har ødelagt deres krop ved at lave de samme bevægelser dag ud og dag ind,” fortæller Thomas Sølund.

De muligheder, der før har været for helautomatiserede skrueprocesser, har kun været relevante for store serieproduktioner for de er dyre og besværlige at omstille. De kræver typisk mange ingeniørtimer på opsætning og programmering. Med SD35 kan en løsning sættes op på bare en time i stedet for mindst en halv l uge. Det nye værktøj er lige så nemt at programmere som Lego. Dermed gør Spin Robotics’ SD35 det muligt at helautomatisere skruning, også for små og mindre virksomheder.

 

Fakta om Spin Robotics

Spin Robotics teknologi er oprindeligt udviklet af CTO Thomas Sølund, der startede virksomheden i 2019 efter mere end otte års ansættelse som technology manager hos Teknologisk Institut. Her mødte han Teit Silberling, som tidligere har arbejdet som bl.a. business developer hos Erhvervshus Sydjylland, forretningschef for det nationale drone klynge og internationale testcenter, UAS Denmark og som iværksætter.

Spin Robotics ansatte første medarbejder i 2020, men er nu oppe på 11 ansatte. Om kort tid forventes virksomheden at have sin UR+certificering hjemme og dermed en plads i robotbranchens mest omfattende økosystem af certificerede tilføjelsesprodukter.